Keresés ebben a blogban

2011. július 15., péntek

Nagypapa és apa busza egymás ellen (TESZT-BEJEGYZÉS!)

Az (eredetileg) 1959-es gyártású Ikarus 31-es versenyzett az 1969-beli 620-assal csütörtökön. Az MVK két veterán járműve rövidpályás futamon mérte össze erejét - persze, csak játékból, a tömegközlekedési társaság Nyílt napján megjelent érdeklődő közönség szórakoztatására.
A cím magyarázata: míg előbbi járgány az ötvenes-hatvanas évek tipikus technikáját képviselte és határozta meg a korabeli városképet (sőt, távolsági buszként használva még többet is), addig utóbbi - amelyet egyébként a miskolci cég időrendben valóban másodikként újított fel, néhány évvel az elsőt követően, tavaly őszre - még bőven a hetvenes években vált egy frissebb generáció meghatározó gyerekkori, illetve felnőttkori élményévé.
Ahogy várható volt, azért az újabb vas nyert, bár tényleg csak orrhosszal. A derbit sokan megörökítették a jelenlévő nézők közül, bizonyára érdemes kutakodni ezügyben az interneten (lásd Youtube, Boon, stb.). Álljon itt saját kis videónk, valamint néhány fotó az évenkénti rendezvényről, amikor a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. megnyitja Szondi utcai telephelye kapuját a közlekedésbarátok, no meg a kisgyerekes családok előtt. Az eseményen - hogy tényleg legyen mai posztunknak valós apropója - a Zöld Nyíl projekt is jelen volt, zöld lufikkal és egyebekkel.

 



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése